Mød den norske familievirksomhed Hjelle

Hovedingredienserne i et møbel fra Hjelle er design, kvalitet og komfort

Hos norske Hjelle er det deres erklærede mål at skabe smukke skandinaviske møbler i tidløst design. Virksomhedens kontinuerlige, tætte samarbejde med både unge norske og internationale designere har gjort dem velkendte og afholdte i hele Norden for deres innovative møbeldesign.

 

Historien kort fortalt

De første kapitler i historien om Hjelle blev skrevet helt tilbage i 1945, hvor Lars Karl Hjelle startede virksomheden med ønsket om at skabe flere jobmuligheder i sin hjemstavn. Norske Sykkylven er et mindre samfund beliggende mellem dybe fjorde og høje fjelde, hvor indbyggerne allerede i flere år havde bygget møbler i de små hjems kældre og lader for at klare sig igennem hårde tider. Hjelle samlede dem bare med visionen om tidløs kvalitet i formgivning, komfort og design.

Og den stolte virksomhed, der nu drives af stifterens barnebarn, producerer fortsat deres møbler i Sykkylven. Man værner om arven og beliggenheden i dag, fordi man føler, at det er sådan, man udtænker og fremstiller møbler, der holder til flere generationers brug.

 

Skandinavisk møbelmagi direkte fra de norske fjorde

Hos Møblér med Bo Bedst forhandler vi nogle af Hjelles greatest hits, nemlig den ikoniske og nytænkende sofa Niu samt den elegante og meget komfortable lænestol Siesta. Begge møbler fås i flere udgaver, materialer og farver. Vi bestiller dem selvfølgelig bare hjem i den version, der passer bedst ind hjemme hos dig!

Sofaen Niu er tegnet af designeren Hallgeir Homstvedt, som ønskede af skabe et rum, der afskærmedes fra omgivelserne af høje vægge, mens indersiden var fyldt med bløde puder og god plads. Niu har to basismoduler, og ved at tilbyde disse med og uden armlæn samt med og uden ryg, er kombinationsmulighederne mange. Modulerne kan kombineres på forskellige måder og dermed tilpasses forskellige rum og behov. Vores egen vurdering af Hjelle er, at siddekomforten er helt i top, og at designet er forfriskende anderledes. Det er ellers svært at nytænke en sofa!

 

Lænestolen Siesta blev designet i 1965 af Ingmar Relling og er af mange regnet for hans største værk. Stolen spillede en vigtig rolle i Norsk møbelindustris vækst og internationale succes i midten af halvfemserne. I dag er Siesta en internationalt anerkendt klassiker og regnes for et ikonisk norsk værk. Siesta fås i flere udgaver, materialer og farver samt både med og uden skammel.

Kom ned i din nærmeste Møblér med Bo Bedst og se (og prøv) Siesta Classic, Siesta Fiora og Siesta Trio.

Vores udvalg fra Hjelle kan opleves i din nærmeste Møblér med Bo Bedst, hvor vi viser dem frem i realistiske stuemiljøer, så du nemt kan forestille dig dem i dit eget hjem! Og det vigtigste – du kan prøve at sidde i dem. Desværre kan udvalget fra denne leverandør endnu ikke købes i webshoppen, men kontakt os endelig, vi hjælper med glæde dig med at finde en god pris på dit nye, specialfremstillede møbel.

Var det ikke lige dig? Vi har mange flere bud på din nye sofa (f.eks. fra Mogens Hansen, Getama, Nielaus eller Stouby) og din nye lænestol (f.eks. fra Berg Furniture, Stressless, Brunstad eller Skipper Furniture). Kom ned og kig!

 

Find os på de sociale medier

Bo Bedst på FacebookBo Bedst på Instagram